Osnova témat


  • Ahoj návštěvníku!

    Vítáme Tě v knížce našich onlajn dobrodružství. Zajímá Tě, co se přihodilo Edovi, když mu rodiče koupili nový mobil? Jakého kamaráda objevili Vanda a Eda v Onlajn světě? Co se stalo s fotkou, kterou Eda poslal svému kamarádovi? A jak dopadla Vanda, která si myslela, že všechno v Onlajn světě je pravda? Pak se pohodlně usaď a pozorně čti. Pokud jsi dospělák nezapomeň kouknout na naše tipy níže.  


    Představení Otevřít příběh   Otevřít příběh Otevřít příběh Otevřít příběh Zakončení


    Kniha seznamuje děti ve věku od 5 let s riziky při používání digitálních technologií.
    Můžete ji spustit na klasických počítačích, notebooku a většině tabletů. Není optimalizovaná pro mobilní telefony.

    Dříve než se pustíte do čtení, povídejte si s dětmi o tom, jaká zařízení můžeme pro přístup na internet využívat (stolní počítač, notebook, tablet, mobilní telefon atp.) a také o tom, jaké věci můžeme na internetu dělat (hledat obrázky, videa, informace, hrát hry, povídat si s někým nebo třeba nakupovat). Jako pomůcku můžete využít Metodické karty „Technika kolem nás“ a „Tajemství internetu“, které naleznete zde .

    Při práci s knihou nejdříve děti seznamte s postavami příběhu, k tomu slouží „představení“. Následně si zvolte jeden ze čtyř příběhů, přečtěte „úvodní text“ a přečtěte si obě varianty pokračování příběhu (pro navigaci slouží lišta nebo šipky, které naleznete vždy pod textem příběhu). Na konci naleznete „ponaučení“. Kniha je také ke stažení ve formátu PDF zde .
    Pokud máte dotazy ohledně této vzdělávací aktivity, můžete nás kontaktovat na e-mail: p.sobkova@nukib.cz

    Potěší nás, pokud vyplníte dotazník zpětné vazby.
    Přejeme mnoho zábavy a hlavně nových poznatků.