Osnova témat

  • Úvod

    Vážená kolegyně, Vážený kolego,

    vítáme Vás v kurzu Bezpečně v kyber! Dozvíte se zde informace k oblasti vzdělávání v  kybernetické bezpečnosti a také o rizikových jevech a jejich prevenci na internetu. Kurzem můžete projít dvěma způsoby.

    Na výběr máte základní a rozšířenou verzi. Základní verze by Vám měla dostačovat jako dobrý úvod do tématu rizikových jevů v kyberprostoru a jejich prevence. Setkáte se zde s tématy jako jsou sociální sítě, sexting nebo netolismus. Za základní verzi můžete získat certifikát potvrzující 3 hodiny studia. Pokud Vám však nestačí pouze tento základní vhled do tématu nebo se chcete dozvědět více, připravili jsme pro Vás i rozšířenou verzi. V té se kromě témat ze základní verze, dozvíte i o sociálních bublinách, internetové agresi nebo souvislostech poruch příjmu potravy a internetu. V rozšířené verzi kurzu naleznete také čtyři kapitoly věnované mediální gramotnosti. Za rozšířenou verzi můžete získat certifikát potvrzující 6 hodin studia.

    Kurz je určen především pro pracovníky prevence, a to nejen ve školách, ale také ve všech ostatních institucích. Užitečný ale také bude i pro všechny učitele, rodiče, studenty pedagogických fakult, policisty a kohokoliv dalšího, kdo se s touto problematikou setkává nebo se o ni zajímá.

    Kurz je volně přístupný všem zájemcům a je jen na Vás, jakou verzi si vybere. Pokud chcete za kurz získat certifikát je třeba se i na začátku kurzu zaregistrovat. Pro pouhé procházení a prohlížení kurzu to však potřebné není.